Serpeny?s krumplinokedli (gnocchi) "Bella Italia"
sponsored links
Sok volt az elm?lt napok h?sos ?tke, mindenk?ppen valami "light-osabb-ban" gondolkodtam. A z?lds?gek m?ris jelentkeztek ?s persze, az id? is belej?tszott a mai men?be. R?vid id? alatt ?sszedobtam ezt, a m?r hasonm?s?t t?bbsz?r is megj?tszott gnocchit. L?sd itt, meg itt, meg itt. ?r?lt?nk neki...
Hozz?val?k 2-3 szem?lyre:
1/2 kg f?lk?sz gnocchi
1 fej v?r?shagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 cukkini (m?rett?l f?gg?en)
1 db s?rga sz?n? kaliforniai paprika
25 dkg kokt?lparadicsom
2 ek ol?vaolaj
1 kk barna cukor
50 ml feh?rbor
s?, bors
A megpucolt hagym?t f?lbev?gtam ?s felkarik?ztam, a fokhagym?t leh?jaztam ?s nagyon apr?ra felapr?tottam. A cukkinit megmostam ?s nem t?l v?kony karik?ra szeleteltem. (Aki akarja, kock?kra is v?ghatja.) A paprik?t megmostam, feleztem, kimagoztam ?s kedvem szerint felkock?ztam. (Cs?kokra is lehet.)
A megtiszt?tott paradicsomot nagys?gukt?l f?gg?en feleztem, negyedeltem.
Az ol?vaolajat egy serpeny?ben felforr?s?tottam ?s a hagym?t ?vegesre pir?tottam, majd a fokhagym?t is megkapattam benne.
Hozz?adtam a cukkinit, paprik?t ?s p?r percig egy?tt pir?tottam. Ezut?n megsz?rtam a cukorral, r?viden karamelliz?ltam ?s fel?nt?ttem a borral. S?val, borssal ?zes?tettem ?s a paradicsomot is belekevertem. Kb. 10 percig, gyenge t?z?n hagytam rotyogni.
K?zben a gnocchi-t a csomagol?s le?r?sa szerint elk?sz?tettem ?s miut?n le?bl?tettem, hozz?kevertem a z?lds?ges alaphoz.
T?lal?skor megsz?rtam reszelt parmez?nnal ?s k?v?ns?gra rukkola sal?t?t k?n?ltam mell?.